Fisk og skaldyr/ Forret/ Selvgjort er velgjort/ Snacks/ Weekendmad

Østers med persilleolie og stegt chorizo – Nytårssnack.

9. januar 2014

Nogle gange bliver man nødt til at udfordre sig selv en smule. Jeg har aldrig spist østers før. Jeg ved ikke om jeg har været en lille smule bange for at jeg ikke kunne lide det. Men hey, når der kommer ønsker til det til nytår, så må man til det. Fandens, nu har jeg smagt det – Og det kan jeg også lide.

Da mine snacks var sådan lidt spanskinspirerede, så ville jeg tilsætte lidt chorizo. Den sprøde chorizo gav også lidt tekstur til retten. Oppe i mit hoved passede den lidt græsagtige smag fra persille også godt. Selvfølgeligt en smule syre fra et par dråber citron. Jeg tror mit tankeeksperiment virkede, for folk var glade 🙂

Det gode var også at denne persilleolie endte med at blive brugt et par retter senere på aftenen, bare for at give lidt farve.

Hvad er dit forhold til østers? Og hvad er det næste jeg skal smage med østers?

Østers med persilleolie og stegt chorizo - Nytårssnack.

 

Hvad skal du bruge?

 • Østers – WOW really?
 • Chorizo – Gerne en med lidt smag. Jeg købte en tørret i torvehallerne.
 • 1 citron

Persilleolie:

 • 1dl vindruekerne olie
 • 1 god håndfuld bredbladet persille.

Hvad skal du gøre i god tid?

At lave sådan en persilleolie er næsten lige så nemt som det lyder. Varm din olie op til 50-60 grader. Helst ikke varmere. Skyl din persille. Blend begge dele sammen. I lang tid. Meget. Gerne lidt længere end du lige regner med. Passer olien igennem en finmasket si. Bemærk at det kan tage lidt tid for den at passere. Kom den på en lille dressingflaske. Så er den så meget nemmere at arbejde med.

Skær din chorizo i meget små stykker. Rist det sprødt på en varm pande. Kom på en gang køkkenrulle. Sæt væk.

Til anretning kommer du en god gang salt på et bræt, så kan dine østers hvile herpå uden at vælte. Skær citronen ud.

Åben dine østers. Lidt chorizo. Et par dråber persilleolie.  Værsågod.

 

Østers med persilleolie og stegt chorizo - Nytårssnack.

Hold dig opdateret.

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Inspiration til Nytårsmenuen anno 2014. - Madet Mere
  13. november 2016 at 20:17

  […] Østers med persilleolie og chorizo […]

 • Reply
  Tre nemme måder at servere dine østers. - Madet Mere
  27. februar 2017 at 0:26

  […] art. At der er lidt konsistens kan godt afhjælpe det værste. Om det er stegt bacon eller chorizo (som her) Det var faktisk vist også her jeg fik østers første gang selv. Så jeg kan bevidne det […]

 • Reply
  Mette Poulsen
  16. marts 2017 at 20:21

  Hvor længe kan persilleolien holde sig? kan jeg lave den fx i morgen og bruge resten af den en uge efter? eller tror du jeg skal lave en ny næste uge? 🙂

  • Reply
   Thomas
   16. marts 2017 at 23:01

   Hvis du laver den i morgen kan den sagtens holde sig på køl til i næste uge. Og sikkert også en uge eller to til.
   Jo mindre bundfald du får med i olien, desto bedre holder den sig, mener jeg at have læst et sted.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.