THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

Kære læser, du bliver forsømt en smule i øjeblikket. Det var jeg godt. Ambitionerne er mange med at nu skal der også noget på bloggen og så videre (og videre). Men situationen er at jeg laver ret meget mad for andre mennesker, og så lever vi egentlig mest af rester. Der sker ikke så mange spændende ting i køkkenet. Altså på egen hånd. Så det er også lidt svært at finde noget man lige kan dele med jer. På den anden side er det jo også meget rart at tjene lidt penge.

Dog måtte jeg grave lidt i arkiverne, hvor jeg fandt denne citrontærte. Den er sådan ganske klassisk. Der er ikke mange dikkedarer. Der er flere der har spurgt efter den, så her kommer den.

Tærter er en af de ting, som jeg laver ret ofte, når der skal kage på menuen. Det er ret nemt og man kan lige få tømt frugtskålen. Denne lavede jeg faktisk under vores ferie i Spanien, hvor det ikke var frugtskålen som bugnede, men min fars citrontræ, som var mere end fyldt med citroner. Man bliver en lille smule jaloux, når man bare kan gå ud og plukke citronerne direkte fra træet. Så smager de altså bare lidt bedre. Og de var modne da de blev plukket.

Folk tænker altid, at den her tærte er svær at lave. Men den er faktisk utrolig nem at lave. Og den er jo åben for variationer, når du har gjort det en gang. Go nuts.
Tarte au citron meringuéeTarte au citron meringuéeTarte au citron meringuéeTarte au citron meringuée

Tarte au citron meringuée
 
Forfatter:
Ingredienser
Mørdej
  • 125 gram smør
  • 250 gram mel
  • 50 gram flormelis
  • 2 stk æggeblommer
Creme del
  • 3 æg
  • 4 æggeblommer
  • 350 ml fløde
  • 150 gram sukker
  • 3 stk citroner - saft og skal
  • 1,5 spsk maizena
Italiensk Marengs
  • 5 stk æggehvider
  • 200 gram sukker
  • 1 dl vand
  • 1 knivspids salt
Sådan gør du
Mørdej
  1. Tag blødt smør og arbejd ind i melet. Tilsæt flormelis og til sidst æggeblommerne. Æggeblommerne bruges til at samle dejen. Det kan være at det lige skal have hjælp af en spiseskefuld vand. Dejen skal blot samles. Ikke æltes. Film dejen og lad den samle sig på køl i en times tid.
  2. Rul dejen tyndt og kom den i en smurt tærteform. Bag dejen blindt. Hvilket vil sige at den er dækkes med folie, som presses ned af fx tørrede bønner. Bag den cirka 15 minutter ved 180 grader.
Creme del
  1. Pisk alle delene til cremen sammen. Og kom den i den varme tærtedej. Kom i ovnen igen og bag til den har sat sig - cirka 20 minutter, stadig ved 180 grader.. Herefter skal den køle helt af.
Italiensk Marengs
  1. Kom vand og sukker i en gryde. Kog til det er cirka 117 grader varmt. Det kan godt tage lidt tid at få den derop, men hold øje med den. Siruppen må ikke tage farve.
  2. Pisk æggehviderne med en knivspids salt. Salten er med til at stabilisere æggehviderne. De skal piskes stive. Herefter kommes sukkersiruppen i. Tilføj den i en tynd stråle mens der piskes til stadighed. Bliv ved med at piske til marengsen er kold. Det kan godt tage cirka 7-10 minutter. Kom marengsen i en sprøjtepose og sæt toppe på din kolde tærte.
  3. Brænd marengsen med enten en brænder eller under grillen i ovnen. Hold øje med den. Den kan gå ret hurtigt.

 

  1. Mikael says:

    Det ser dælme godt ud. Tarte au citron er i øvrigt min ynglings dessert – bare lige et hint, hvis du skulle have lidt i overskud på et tidspunkt.
    Jeg har aldrig lavet den med friskplukkede citroner, men jeg kunne godt forstille mig at det vill gøre det hele endnu bedre.

  2. Nøj, hvor ser det bare lækkert ud. Og så med marengs på toppen. Får lyst til at sætte tænderne i sådan en tærte. Mon ikke der snart dukker en anledning op til at lave en tærte, ellers kan man vel altid stable en anledning på benene.
    Og ja, gid vi andre kunne gå direkte i haven efter citroner! 🙂
    – Betina

  3. Pingback:Nemme citrontærter med mascarpone - Madet Mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: