S

Søde kartofler på grillen med bacon og pesto. En vinder.

THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

Jeg har endeligt fået købt grill(en). Det krævede en del research, men jeg endte på det lide kedelige valg i form af en Weber. Det kunne være lidt sejere med et eller andet cool undergrundsmærke, som bare var meget bedre end alt det andet og så til den halve pris. Men da jeg absolut skulle købe grillen, da der var en lille solstråle på himlen, var alle steder rippet for alt der kunne varme kød.  Jeg måtte på indernæddet, hvor jeg fandt den jeg oprindeligt gerne ville købe bare til 1000 kroner mindre. Så det var jo egentlig meget godt.

Da den så var kommet hjem og jeg havde brugt en hel aften på at svede over samlingen af vidunderet, skulle jeg blive skuffet som sjældent set før. Den ville ikke blive meget varmere end den gamle grill. Skuffelsen ville ingen ende tage. Det var så fordi gasflasken praktisk talt var tom og den bare kørte på dampene. Igår fik jeg hentet en ny gasflaske – Og den røg helt op på cirka 300 grader. Ahh…Roen blev med det samme genoprettet.

Jeg har et ønske om at bringe mere grill ind på bloggen. Det er noget jeg har været ret nærig med – hvilket nok mest har skyltes den ualmindeligt ringe grill og manglende lyst deraf. Egentlig synes jeg det klassiske danske grill-setup er lidt kedeligt. Altså med kold kartoffelsalat, icebergsalat hakket i lidt for grove stykker med andet kedeligt grønt i og så et alt for stort udvalg af kød, som er lige dele undertilberedt, brændt og overkogt. Der er bare så mange andre ting, som man kan lave på en grill, som er meget sjovere. Og ikke jeg ikke kan lide en frankfurter på grillen. Men variationen er bare altid mest spændende.

Jeg havde faktisk købt søde kartofler til noget helt andet, men der er mange gange flere itterationer fra indkøbskurv og indtil det ender på tallerknen. Og jeg tror faktisk ikke en gang det er noget jeg har set andre steder, men jeg har gået med det her billede af et grillspyd med skiver af sødekartofler som var i selskab af andre gode sager. Og det endte faktisk med at blive meget ala det billede, som jeg gik rundt med. I første omgang var planen bare bacon… fordi… Men så havde jeg mozzarella til overs fra en gang fyldte koteletter, så det kom med i sandwichen. Pestoen var et redningsforsøg fra et tidligere fotoshoot. Det var et par gode håndfulde bredbladet persille, som blev blendet med olivenolie, hvidløg, mandler, lidt parmesan. Smagt til med citronsaft og lidt peber. Sørg for at brug godt med olie – eller rør lidt olie i, hvis du bruger en købt model. For så er den noget nemmere at få ud på kartoflen.

Brug små søde kartofler – og gerne nogle som er omtrendt lige tykke, så de tilberedes lige hurtigt. Beregn en sød kartoffel pr. mand, hvis der også er lidt grønt ved siden af,


4.0 from 1 reviews
Søde kartofler på grillen med bacon og pesto. En vinder.
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid i alt
 
Giver: 4 stk
Ingredienser
  • 4 søde kartofler
  • 1 kugle mozzarella (vælg en fast version)
  • 8 skiver god bacon
  • 2dl pesto - brug din favorit
  • salt, peber
  • Olivenolie.
Sådan gør du
  1. Skrub de søde kartofler grundigt og skær dem i skiver af cirka 1cm.
  2. Del baconet i mindre stykker og skær mozzarella en i skiver.
  3. Sæt nu skiftevis sød kartoffel, mozzarella, bacon og så videre på pind.
  4. Drisl hele herligheden med en smule olie og krydr med salt og peber.
  5. Kom spydene på grillen over direkte varme og kom pesto over. Pensel mere pesto på som de vendes.
  6. Spydene skal have cirka 25-30 minutter på grillen, hvis du har god varme på. Du kan mærke når kartoflerne er møre.
  7. Lige før servering får de den sidste nadver af pesto.

  1. Tina KH says:

    Meget lækkert og anderledes, det skal prøves:-)
    Tak for inspirationen og en skøn dag til dig!

  2. jeanette le Dous says:

    Ser lækkert ud… men jeg tænker om ikke mozarellaen smelter og forsvinder ud af kartoflen ?

    1. Thomas says:

      Vælg en ret fast mozzarella og skær den i tynde skiver. Så bliver den “klemt” fast. Hvis det er for tykt, kan det smelte ud.
      Det virkede i hvert fald her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: