THOMAS ALCAYAGA

Velkommen til Madet Mere.

Målet er, at du her kan finde et lille kulinarisk og hedonistisk fristed på det store internet, hvor du kan dvæle ved en kage, savle over gluten og nyde velstegt kød. Der er meget få dogmer, men målet er at holde det hele lidt i øjenhøjde.

Thomas

Nyhedsbrev

Her har du muligheden for at tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Nyhedsbrevet kommer to gange ugentlig med opdateringer på nye posts. Så skulle du have misset en enkelt post, minder den dig om det.

Du kan til hver en tid afmelde dig nyhedsbrevet.

Nogle gange har man bare lyst til kage. Og grunden til at der skal bages idag, er at vores niece kommer på besøg fra det mørke Jylland. Jeg lovede hende kækt kage igår, udfordringen er bare at jeg ikke lige havde noget rigtigt at bage den af. Jeg orkede heller ikke at smutte i Irma. Så på udflugt i køkkenet. Jeg fandt noget marcipan fra… øh det ved jeg ikke.. Og et par æbler. Så var det bare med at sjusse sig frem.

Jeg tror jeg har lavet noget der minder lidt om før, så det var bare derudaf. Du kan også sagtens skifte æblerne ud med hvad der lige måtte være i frugtskålen eller skuffen i købeskabet og trænge til at blive brugt. Du kan også sagtens tilsætte lidt nødder. Få ryddet lidt op.

Hvad skal du bruge?

 • 200g blødt smør
 • 200g sukker
 • 150g marcipan
 • 4 æg
 • 100g mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk kanel
 • 2 æbler

Nem æble og marcipan kage

Lad smørret stå på bordet og temperere. Bland det bløde smør med sukker. Rør det sammen. Kom marcipanen i sammen med æggene. Der må godt være lidt klumper af marcipan. Sigt bagepulver, kanel og mel i dejen og arbejd den ind i massen. Til sidst tilsættes rustikke tern af æblerne. Altså ikke sådan Camilla Plum rustikt, men cirka tern af 1x1cm.

Kom dejen i en form med bagepapir og bag ved 180 grader i 40 minutter. Bagetiden kan variere efter tykkelsen. Så mærk efter med en pind. Den må ikke klistre på pinden.

Drys lidt flormelis over kagen når den er kølet en smule. Spis med en god klat creme fraiche til. Nem æble og marcipan kageNem æble og marcipan kageNem æble og marcipan kage

 1. tommy møller says:

  lavede marcipan/æble kagen i dag, den er suveræn god, serverede den sammen med hjemmelavet lakrids is med en lille smule citronskal i, det komplimenterede hinanden rigtigt godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *