Mandelbund med creme og abrikoser.

Jeg prøver på det kraftigste at ignorere at jeg fylder 30 indenfor den meget nærmest fremtid, men det går nok ikke. Derfor er familien blevet inviteret til Sandwich + Kaffe & Kage + Grill dagen efter vi kommer hjem fra 14 dage i Spanien. Dette er måske ikke helt gennemtænkt tidsmæssigt, men nu er der ingen vej udenom. Så jeg er begyndt at teste lidt i forvejen, så jeg ikke laver for mange kiks på dagen.

Vi skal have en ganske simpelt kage til dessert, den er meget inspireret af denne (http://www.vegetaropskrifter.com/2009/10/31/jordbaerkage-med-mandelbund-creme-frugt/). Jeg brugte det jeg havde ved hånden. Solmodne abrikoser og mynte. På selve dagen regner jeg med at bruge jordbær og undlade kanelen i både cremen og ved bærrene. For at søde frugterne brugte jeg også lidt frisk stevia. Min far har diabetes, så jeg prøver altid at begrænse sukkerundholdet så meget som muligt. Ok – Det skulle prøves, men gjorde nok ikke den store forskel i dette henseende.

Hvad skal du bruge?

Bund:

  • 300g mandler (med skal)
  • 4 æggehvider
  • 200g sukker.

Creme:

  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl neutral yoghurt
  • 1 tsk kanel.

Frugt:

  • Ca. 600g friske abrikoser (med stenen fjernet)
  • En lille håndfuld mynteblade
  • 6 steviablade.
  • Saften fra en stor citron,
  • 3 spsk sukker med top.
  • 0,5 tsk kanel

Dej – Mos – Værk. I hvert fald klar til formen.

Når du skal lave bunden skal du først køre dine mandler igennem en blender. De skal have så meget at det praktisk talt er mel, men jeg har ikke noget imod at det knaser en smule. Bland sukkeret heri.

Sæt ovnen på 180 grader, så den er klar.

Pisk æggehviderne rigtigt stive og vend forsigtigt æg og mandelsukker sammen. Jeg brugte en springform på 28 cm i diameter med papir i bunden. Den skal bage 30-35

frugt – mos – værk. Klar til at trække.

minutter. Lad den køle godt af.

Et par timer før (minimum) den skal serveres, skal du ordne frugten. Bare bland alle de ovenstående ting sammen – Jeg havde skåret abrikoserne i både af ca. 1cm tykkelse.

Lige før den skal på bordet, pisker du fløden til skum – gerne godt tykt – og efterfølgende vender det sammen med yoghurten. Den opskrift som inspirerede brugte creme fraiche, men det var ikke til at opstøve hernede.

fæææææærdig.

Velbekomme.

Thomas

Share Button

Jeg forsøger at tænke over hvad jeg hælder i hovedet - samtidig med jeg håber denne blog kan inspirere flere til at gøre det samme.

1 Comment

Leave a Reply