Humdoggus – Hotdog med et twist af varme himmelstrøg.

Sig velkommen i klassen til den nye dreng. Eller hund for den sags skyld.

Jeg har altid hotdogs på hjernen og det her er den nyeste. Min kammerat var i sidste uge hjemme fra Thailand og han havde kun et ønske. Og det var hotdogs. I og for sig forstår jeg ham godt. Det er også det, som jeg altid har lyst til. Så jeg diskede op med en lille buffet til ham med hot dogs. Der var den klassiske hotdog med en god pølse, hvidt brød, remo, ketchup, sennep, ristede og rå løg, åkander. Derudover blev der også lavet en omgang Hotducks – Min hotdog med andepølse og æblemostarda. Find opskriften på den her . Sidst men ikke mindst kom mit lille tanke eksperiment på banen. Humdoggus. Og ja, det er den du finder lige her.

Brøddet er det “normale” hotdog brød, som jeg altid laver. Opskriften er her. Dog var variationen at jeg brugte hvidt mel blandet med cirka 20 procent kikærtemel. Men helt ærligt, jeg tror ikke det gør den store forskel. Og så blandede jeg lidt godter i dejen til sidst for at give variation. 2 spsk nigellafrø (også kendt som Jomfru i det grønne), 1 spsk blå birkes, 1 spsk sesam og 2 spsk pinjekerner. Nigella frøene var med til at give den velkendte smag af de tyrkiske brød, hvor de er på. Det er ret godt.

Og så til toppingen. Egentlig tog jeg udgangspunkt i det nordafrikanske køkken i forhold til ingredienser. Der var merguezpølser. En dejlig pølse med masser af krydderier og smag. Kikærter, som blev brugt til en hummus (som godtnok ikke er særligt nordafrikansk) og tørrede frugter, som blev til en abrikos og chili kompot. Det kan lyde lidt som noget af et værre miks. Men jeg lover dig. Det er sådan rigtigt godt. For at den kunne få sig et suverænt 12tal på karakterskalaen, skulle den måske have et sprødt element, måske nogle saltede og hakkede mandler. Men det er jo også så nemt at få tolv, så uden får den nok stadig 12.

Og frygt ikke, hvis du får lavet for meget topping, for de kan alle sagtens indgå i alle mulige andre sammenhænge. Spis kompotten med ost. Spis hummusen i en sandwich sammen med løgene.

Nu kom jeg på den her i sidste øjeblik, så jeg nåede ikke at

Humdoggus - Hotdog med et twist af varme himmelstrøg.

Humdoggus - Hotdog med et twist af varme himmelstrøg.

Thomas

Ingredienser
  

Hummus

  • 1 dåse kikærter
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 spsk tahin
  • salt og peber
  • saft af en citron

abrikos/chili kompot

  • 200 g tørrede abrikoser
  • 1 frisk rød chili
  • 2 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1 chili
  • 1 rødløg
  • 2 nelliker
  • 1 tsk fennikelfrø

syltede løg

  • 2 rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 3 kardemommekapsler
  • 1 tsk hele korianderfrø
  • 1 tsk hele spidskommen

Herudover

  • Hotdogbrød
  • Frisk koriander
  • Merguezpølser

Sådan gør du
 

Hummus

  • Blend kikærterne med hvidløg, olie og krydderier. Smag til med salt, peber, citronsaft. Vil du gerne have den blødere tilsættes lidt ekstra olie. Lad den samle sig en times tid på køl.

Abrikos/chili kompot

  • Skræl løget og skær i både. Kom det i en gryde sammen med abrikoser, krydderier, vand og eddike. Kog i cirka 20 minutter til størstedelen af væden er fordampet og tilsæt så sukkeret. Lad det småkoge endnu 10 minutter. Blend med en stavblender.

Syltede løg

  • Kog en syltelage af vand, eddike, sukker og krydderier. Skær løgene i tynde ringe. Overhæld dem med den kogende syltelage og lad dem trække et par timer.

Klar parat start.

  • Lun brød
  • Steg pølserne.
  • Kom pølserne i brød. Så en spsk hummus. Abrikoskompot. Syltede løg og til sidst lidt frisk koriander. Du er klar til at nyde.

Humdoggus - Hotdog med et twist af varme himmelstrøg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close