Cottage Pie

Lige meget hvor meget man går og fantaserer om forår og bare lidt bedre vejr, så vil virkeligheden bare noget andet. Men man jo få det bedste ud af det, så det er jo også en ret god undskyldning for en gang comfort food. Og skal man virkeligt tale om noget positivt, så er det, at det er nemt at lave denne gang cottage pie. Og det er lige så nemt at lave til to dage. Og den næsten smager bedre dagen efter.

Jeg havde faktisk en version af cottage pie i min kogebog. Det var den lidt tilvirkede – som den her jo nok også er lidt – men der gik det jo ud på at bruge resterne. Og der brugte jeg resterne af en omgang gullash i den. Du kan faktisk få bogen hos Arnold Busck på tilbud lige nu. Og det være sig til en rigtig fornuftig pris. Den er lige her. Den pris er faktisk lavere end hvad den har kostet at lave pr. bog, så det er noget af et fund. Den version som du får her i det her indlæg er på kødsiden egentlig ret klassisk, men så valgte jeg lige at supplere op med kålrabi og ærter i mosen. Og det var ikke for at gøre den sundere, men fordi vi havde det på lager og det trængte til at blive brugt. For hvis det skulle være sundt, skulle jeg nok have undladt at komme både double cream og smør i. Du lever kun en gang, det ved du godt, ik? Double creamen var så også fundet hos datovarerne.

Til dem der tænker at sådan en cottage pie ligner meget en shepherds pie, så har de ret. Den primære forskel er at der er oksekød i en cottage pie og lam/får i shepherds pie. Sjovt nok, så har jeg også en god opskrift på shepherds pie her. Det indlæg kan så blære sig med at der også er billeder af får – og regnbuer.

I den her portion er der mad til 5-6 personer. Du kan trække den længere med ekstra mos og godt med ærter ved siden af. Laver du til to dage, så vent med at rive osten over til dagen efter. Så er det bare i ovnen med den. Det er helt perfekt.

Cottage Pie

Thomas
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 45 minutter
Antal 6 portioner

Ingredienser
  

  • 800 g oksebov
  • 1 dl hvedemel
  • 3 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 porre
  • 1 porter 33cl
  • ca 6dl oksefond
  • 3 laurbærblade
  • 4 kviste timian
  • 0.5 dl worchestersauce
  • Salt og peber

Mos

  • 3 store bagekartofler
  • 1 lille kålrabi
  • 100 g ærter
  • 2 dl fløde her creme double
  • 1 citron
  • 100 g smør
  • Salt og peber
  • 50 g cheddar.

Sådan gør du
 

  • Kødet skæres i mindre stykker, vendes i mel og brunes af i olien.
  • Tilsæt grofthakkede løg, gulerødder og porre. Svits til det er faldet en smule sammen.
  • Kom fond og porter på. Lad det koge op og skum det af et par gange.
  • Tilsæt worchestersauce, friskkværnet sort peber, laurbær og timian.
  • Lad det simre en time før det kommes over i smurte ildfaste fade. Jeg fordelte mit i to.
  • I mellemtiden koges kartofler og kålrabi meget møre. Forvent det tager cirka 40 minutter. Sigt og tilsæt smør, fløde, citronskal, salt og peber. Mos godt.
  • Fordel mosen over køddelen og riv til slut cheddar over.
  • Bag cirka 30 minutter ved 180 grader - Eller indtil osten er let gylden.
  • Nyd med dampede ærter eller rosenkål på siden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close