Confiteret æggeblomme, gorgonzola creme og kål.

Jeg har så travlt i mit lille liv lige i øjeblikket. Det er næsten svært at få armene ned. Men det har jo så desværre betydet at bloggen IGEN har ligget stille. Men jeg kan næsten garantere jer, at I kommer til at høre en hel del til denne lille gøglers projekter snart. Men næsten ligemeget hvor travlt der er, så må man lige trække stikket og koble lidt ud. Selvom jeg ikke laver andet end at lave mad, snakke om mad og skrive opskrifter i øjeblikket, så blev der for en uges tid siden lagt an til en god middag med venner og selvfølgeligt blev der eksperimenteret en del i køkkenet til lejligheden. Vi fik hele 7 retter, hvor et online magasin skal have størstedelen af dem. En af dem får de så godtnok ikke, for det er den her. Jeg har det sådan at der bør indgå i hvert fald en ret med ost, når man laver en grandiøs middag. Her var det sådan en af dem, som jeg fandt på i næsten sidste øjeblik, selvom hele middagen havde været planlagt i flere uger. Den er så meget nemmere end den lige lyder, og så smager den også godt. De her indskydelser, bliver for mit vedkommende næsten altid de bedste. Gæsterne var glade.

Jeg er begyndt at undervise i Timm Vladimirs Køkken, eller det er ved at være noget tid siden, og der har jo også fået et par gode ideer og ny inspiration. Her er det ideen til den confiterede æggeblomme. Vi laver den blandt andet til tataren. Men i denne ret er det hovedattraktionen. Den let tilberedte æggeblomme er cremet og blød. Gorgonzola cremen let skarp og salt. Kålen vendt i citronemulsion giver syre og en sprødhed. Trøflerne topper det hele.

Retten har også den fordel, at du kan gøre langt størstedelen klar i god tid og blot bruge 5 minutter på klargøring og anretning. Perfekt gæstemad, så du også kan være en god vært. Forberedelsen er det, som det hele handler om.

Hvad skal du bruge? (4 pers)

  • 4 æggeblommer
  • 3-3,5 dl olie
  • 150g gorgonzola – vælg en blød en af slagsen
  • 2 spsk creme fraiche (38%)
  • 0,5-1 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Saften af 1 citron
  • 0,5 tsk sukker
  • 50g smør
  • Små blandede kålblade (jeg brugte violet rosenkål, cavolo nero og grønkål – De skal bare være små og delikate)
  • Frisk trøffel

Confiteret æggeblomme, gorgonzola creme og kål.

Sæt din ovn på cirka 60 grader. Kom æggeblommerne i en lille kasserolle og dæk dem med olie. Sæt dem i ovnen i cirka 1,5 times tid. Lad dem herefter køle i olien, hvis de ikke skal serveres med det samme.

Rør gorgonzolaen blød og vend creme fraiche og fløde i. Smag til med salt og peber. Sæt på køl indtil den skal bruges. Pil kålen og skyl den.

Lige før retten skal serveres presses citronen i en kasserolle. Smag til med lidt sukker og salt. Bring den op og boble. Pisk nu smørret i. Når smørret er smeltet og du har en ensartet masse, vender du hurtigt kålbladene heri. De skal ikke koge, de skal blot vendes i emulsionen.

På tallerkenen lægges en god klat creme. Herefter placeres forsigtigt æggeblommen derpå. Anbring kålen rundt om – Sådan lidt perfekt sjusket. Riv lidt trøffel over – Hvis du har. Har du ikke, så prøv eventuelt med en smule parmesan.

Go nuts og god weekend.Confiteret æggeblomme, gorgonzola creme og kål.Confiteret æggeblomme, gorgonzola creme og kål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close