Chokolade-banankage – Den helt beskidte.

Det har været en smule dødt med opskrifter på det seneste og det til trods for at jeg faktisk har lavet rigtigt meget mad. Men det meste af den mad, som jeg har lavet har været til andre(s opskrifter). Så det efterlader bloggen en smule tom. Specielt også fordi jeg altid plejer at have et lille forråd til de tidspunkter, hvor jeg faktisk er booket op med andre ting. Men computeren tager lige i øjeblikket de billeder som gidsel. Den skriver underlige ting. Så jeg har faktisk måttet tage mig sammen og få lavet noget idag, hvor jeg havde lige dele godt lys og lyst. Det blev selvfølgelig kage. Forvent at der kommer flere af dem.

Min favoritkage er og bliver en banankage. Den der med chokoladestykker i og som er lidt tæt i konsistensen. Det blev ikke den jeg lavede idag. Faktisk var i højere grad et spørgsmål om at jeg havde to ting i køkkenet, som jeg skulle have brugt. 2 bananer og noget på papiret godt chokolade, som jeg havde med hjem fra Spanien, men som faktisk havde en meget underlig konsistens. Det var tørt at spise og det føltes som om der var sukkerkrystaller i. Jeg tror det var tiltænkt madlavning, så det blev det også her.

Det er virkeligt en no-nonsens kage. Det hele blev kørt på foodprocesseren og så i en form. Bag. Ok, helt så hurtigt gik det ikke. Men mange gange får jeg kastet mig ud i kager med flere komponenter og hvor man skal lave ting, som skal hvile, have en speciel temperatur eller have en anden anderledes behandling. Det er det ikke. Det er lige ud af landevejen. Det eneste du skal være opmærksom på, er at den skal bage ret længe, da dejen er våd. Men det gør tilgengæld at du får en tæt og mushi konsistens, frem for sådan noget smuldrekage, som man har i hele skødet efter man har nippet et enkelt stykke. Det er godt. Hashtag stopspildafkrummer. Fik jeg sagt at du så også skal bruge det der ligner 325 gram chokolade for at lave den her bandit. Du kan spare cirka halvdelen ved at lave en almindelig glasur og komme på toppen, men har du virkeligt lyst til det. Reelt set er det her en let runny ganache. Og det vil jeg vælge alle dage.

Der er 8 stykker i sådan en kage – Det er nok til 8 mand – eller 4 som virkeligt godt kan lide kage. Har du ikke en form med krummelurer, så kan du bare bruge en springform. Vil tro at den skal være 24-26 cm i diameter. Så skal du bare være opmærksom på at bagetiden er anderledes.

Chokolade-banankage

Thomas
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 10 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 8 stykker

Ingredienser
  

  • 225 g sukker
  • 200 g smør
  • 1 vaniljestang
  • 4 æg
  • 2 små brune bananer
  • 175 g chokolade
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk bagepulver
  • 2 spsk kakao
  • 175 g mel

Ganache

  • 150 g chokolade
  • 1,5-2 dl piskefløde

Sådan gør du
 

  • Pisk smør, sukker og vaniljekorn til det er let og luftigt. Tilsæt æggene et efter et.
  • Smelt chokoladen sammen med mælken over lav varme. Rør chokoladen i æggemassen.
  • Mos bananerne og kom dem ved.
  • Sigt mel, bagepulver og kakao i. Rør det godt rundt.
  • Kom i en smurt form og bag i forvarmet ovn ved 180 grader. Min skulle have 70 minutter for at være færdig, men den var også høj. Brug en pind til at se hvornår den er klar. Når der ikke er dej med, når du trækker pinden op, er den færdig.
  • Vend kagen ud af formen og lad den køle.

Ganache

  • Bring piskefløden op og koge. Hak chokoladen groft og vend den i fløden til den smelter.
  • Lad ganachen køle på bordet til den har en konsistens, hvor den kan løbe - men ikke løber fra dig.
  • Kom ganachen over kagen.
  • SPIS.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.
Close