Go Back

Lammetagine med fennikel og gurkemeje

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 15 min
Samlet tid1 t 30 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 750 g Lammeculotte
  • 2 stk løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk ras el hanout
  • 3 stk laurbærblade
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 spsk tomatpuré
  • 5 dl fond (kylling, lam eller kalv)
  • 5 stk majroer
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 1 dåse flåede tomater (her gule, men røde virker fint).
  • 1 stk fennikel
  • 25 g pistacienødder - usaltede.
  • Frisk koriander.

Sådan gør du

  • Skær skindet af culotterne. Skær dem i grove tern. Brun dem i en smule olie.
  • Kom kvarte løg og hvidløgsfed på. Svits dem let. tilsæt krydderier og tomatpuré og steg til de begynder at afgive duft.
  • Kom fonden på og tilsæt også kvarte majroer, abrikoser, chunks af fennikel og flåede tomater. Krydr med salt og peber. Bring i kog og læg låg på.
  • Sæt i ovnen 75 minutter ved 160 grader. Mærk på kødet undervejs, for det skal blot være mørt.
  • Smag til en ekstra gang med salt og peber. Top med pistacienødder og frisk koriander.
  • Server med dampet couscous og en grøn salat.