Go Back

Kyllingelår i cola-barbecuesauce

Forb. tid15 min
Tilb. tid45 min
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 8-10 stk kyllinge underlår
  • 3 spsk tomatpuré Jeg har brugt mutti dobbelt concentrat.
  • 2 spsk æbleeddike
  • 2 spsk brun farin
  • 1,5 dl cola
  • 2 tsk røget paprika
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 knivspids spidskommen
  • 2 tsk løgpulver (kan erstattes af 2 fed revet hvidløg - men kræver opkog)
  • 1 spsk worchestershire sauce (for masser umami)
  • Evt en smule chipotle flager.

Sådan gør du

  • Tag kyllingen ud af pakningen og krydr med salt og peber. Lad dem stå og trække mens du fikser barbecuesaucen.
  • Rør tomatpuré, æbleeddike, farin og cola sammen. Smag nu til til med krydderierne.
  • Hvis du gerne vil have en lidt tykkere sauce. Denne er ret tynd. Så kan du røre alle krydderierne sammen med 2 tsk maizena og så røre i den våde blanding. Så kræver det bare et opkog. Denne er ret tynd, men så er det godt at marinere i.
  • Vend kyllingen med cola barbecue saucen. ALtså halvdelen af saucen. Fordel på lårene på et ovnfast fad. Sørg for at komme bagepapir under, for det grisser lidt. krydr med salt.
  • Sæt i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Pensel mere barbecuesauce på og sæt i ovnen 10-15 minutter til. (Tiden i ovnen passer med kartofler, som bliver skåret i små både og vendt med olie, salt og peber. Så de skal bare ind samtidig.)
  • Nu er de klar. Husk vaskeklude eller vådservietter.