Go Back

Pasta med langtidssimret oksekød med rødvin

Forb. tid20 min
Tilb. tid2 t
Ret: pasta
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 700 g oksekød i tern. Her tykkam
  • 2 stk løg
  • 1 stk gulerod
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk rød peberfrugt
  • 3-4 dl god oksefond
  • 4 dl rødvin
  • 5 stk laurbærblade
  • 5 stk rosmarinkviste
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 350-400 g pasta (her linguini med 50% fuldkorn fra Il fornaio)
  • Basilikumblade og parmesan til toppen.

Sådan gør du

  • Brun ternene af oksekød grundigt i olie. Tag dem af gryden.
  • Kom tern af løg, gulerod og hvidløg på. Lad det svitse i 5-6 minutter til løgene er klare. de skal ikke tage farve. Returner oksekødet sammen med strimler af rød peber.
  • Kom fond og rødvin på. Lad det boble op og skum urenheder fra nogle gange. Kom herefter laurbær og rosmarin på. Bind det gerne sammen. Lad det simre en time.
  • Kom herefter tomatpure og hakkede tomater på. Simmer cirka 45minutter til en time. Indtil kødet er helt mørt. Smagt til med salt og peber.
  • Vend kogt pasta i. Lad det samle sig 5-10 minutter før det serveres med basilikumblade og parmesan.