Go Back

Store koteletter med pandegrønt

Samlet tid1 t
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 kg kartofler halvstore
  • 10 stk timiankviste
  • 25 g smør

Koteletter og grønt

  • 2-3 stk store koteletter på ben (eller 4 hvis I skal have en hver)
  • 3 fed hvidløg
  • 10 stk timiankviste
  • 75 g smør
  • 6 stk gulerødder
  • 400 g rosenkål
  • 1 stk porre
  • 1 stk syltet citron
  • 1 stk klementin
  • 50 g saltede mandler

Sådan gør du

Hasselback kartofler

  • Skrub kartoflerne godt. Skær dem med fine snit. Kom på et fad og drisl med en smule olie, salt og peber. Top med timian.
  • Kom i ovnen ved 200 grader cirka 60 minutter. Efter 30 minutter fordeles der en smule smør over dem.

Resten

  • Tag gerne koteletterne fra køl en time før de skal steges. Krydr dem med salt og peber.
  • Brun dem ved høj varme på hver side i olie sammen med timian og knuste hvidløgsfed. 2-3 minutter på hver side. Sæt på et ovnfast fad og kom fordel cirka 25-30g smør over dem og kom hvidløg og timian over også. Sæt i ovnen cirka 7-10 minutter.
  • De skal føles bouncy, når du trykker på dem. Er du i tvivl, så mål med et stegetermometer. De skal gerne være omkring 57-60 grader (endeligt ikke varmere). Tag dem ud og lad dem trække 7-10 minutter.
  • Mens koteletterne brunes af ordner du grønt. Fjern de yderste blade på rosenkålen. Skræl og skær gulerødderne i stave. Skær porre i 1,5cm skiver.
  • Steg gulerødderne et par minutter i olie før de får selskab og rosenkål og porre. Lad det småstege i 7-8 minutter.
  • Kom smør, finthakket skal af citron, klementinsaft og mandler på. Lad det små og småsnurre 5 minutter. Salt og peber. Nu burde grisen også være færdig.
  • Server