Go Back

Lammekebab (fra Wales)

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Køddelen

  • 2 stk Lammeculotter Ca 650g
  • 1 tsk spidskommen stødt
  • 1 tsk koriander stødt
  • 0,5 tsk nelliker stødt
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk sort peber
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk stødt muskatnødt
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk sennepskorn
  • 0,5 dl olivenolie

Radisser

  • 1 bundt radisser
  • 1 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 0,5 dl sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 stk stjerneanis
  • 3 stk laurbærblade

Fennikel og løg

  • 1 lille fennikel
  • 2 små rødløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt sumak
  • 2 spsk finthakket koriander

Herudover

  • 2 dl neutral yoghurt
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 8 stk naanbrød eller andre fladbrød
  • 1 stk salathoved
  • 300 g padronpebre
  • Chilisovs efter behag.

Sådan gør du

Dagen før.

  • Fjern fedtkanten på lammeculotten. Der må gerne være mindre fedtklumper i stykkerne. Skær det i stykker af cirka 2,5x2,5cm.
  • Riv hvidløg, ved krydderier ved og kom olie over. Rør det godt sammen. Vend kødet heri og sæt på køl til dagen efter.
  • Rør vand, eddike, sukker og krydderier sammen til en syltelage.
  • Del radisserne i kvarte. Kom i lagen og sæt på køl til dagen efter.

På dagen

  • Fordel kødet på 8 spyd. Grill samlet set cirka 10-12 minutter ved høj varme på en grillpande (om sommeren eller hvis du er rigtig viking, kan det gøres på en rigtig grill). Krydr med salt og peber.
  • Lad kødet trække 5-6 minutter før det spises. I den tid griller du padron pebrene på den varme pande. Serveres som de er.
  • Varm naanbrød i ovnen.
  • Pluk salat.
  • Skær fennikel og løg fint på en mandolin. Vend med olie, salt, peber, sumak og fintskåret koriander.
  • Rør yoghurten med ingefær, hvidløg, salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.
  • Server nu det hele sammen. Kebab, dressing, naan, syltede radisser, padronpebre, løgsalat og masser af ekstra koriander.