Go Back

Galette Bretonnes - Fyldte boghvede pandekager

Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid35 min
Antal: 8 galettes
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Pandekager

  • 1 stk æg
  • 2,75 dl vand
  • 75 g boghvedemel
  • 50 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 1 nip sukker
  • Smør til stegning

Resten

  • 8 stk æg
  • 8 skiver Røget skinke
  • 150 g revet ost. Gruyere eller comté.
  • Purløg og friske urter til siden.

Sådan gør du

  • Pisk vand og æg sammen. Tilsæt mel, boghvedemel, salt og sukker. Pisk til dejen er helt ensartet. Lad den trække 15 minutter - hvis du har tid.
  • Smelt lidt smør på panden og steg tynde pandekager. Cirka 3 minutter på den ene side og et enkelt på den anden.
  • På pandekagerne lægges skinke, revet ost og løget slåes ud. Krydr med salt og peber. Fold siderne godt op.
  • Steg pandekagerne under låg i cirka 5-6 minutter ved mellemvarme, til ægget har sat sig.
  • Server med urter og lidt grønt salat.