Go Back

Savarin med creme chantilly og bær

Antal: 8 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Kage

  • 300 g mel
  • 10 g salt
  • 50 g sukker
  • skal af en citron
  • korn fra en vaniljestang
  • 15 g gør
  • 1,5 dl mælk
  • 4 æg
  • 100 g smør

Cognac sirup

  • 0,5 dl vand
  • 100 g sukker
  • 5 cl cognac

Herudover

  • 4 dl fløde
  • 2 spsk flormelis
  • 0,5 vaniljestang
  • 200 g friske bær

Sådan gør du

Kage

  • I en skål kommes mel, salt, sukker, skal af en citron, korn fra en vaniljestang.
  • I en anden opløses gær i lunt mælk. Pisk 4 æg heri.
  • Rør de våde sammen med de tørre ingredienser og ælt det 5 minutter på en røremaskine.
  • Kom blødt smør i og ælt til det er arbejdet ind i kagen.
  • Lad kagen hæve 1 time på bordet. Kom i en smurt form, efterhæv 15 minutter og bag cirka 25 minutter ved 180 grader.

Sirup

  • Kog vand og sukker op til en sirup. Kom cognac heri.
  • Lad det køle let og kom henover kagen.

Anretning

  • Server med flødeskum pisket med en smule flormelis og vaniljesukker og selvfølgelig alle de bær du kan stjæle.