Go Back

Havbars tilberedt i saltdej.

Forb. tid15 min
Tilb. tid45 min
Antal: 1 fisk (ca 2 personer)
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 stk havbars cirka 500g renset
  • 500 g fint salt
  • 500 g hvedemel
  • 250 g æggehvide
  • Friske urter aka timian, rosmarin og dild
  • 1 stk æggeblomme

Sådan gør du

  • Rens fisken, hvis ikke allerede din fiskemand har gjort det for dig. Fjern alle finner og gællerne. Det klares nemt med en saks.
  • Krydr fisken grundigt indvendigt med salt og peber. Læg en smule urter ind i fisken.
  • Rør mel og salt sammen. Tilsæt æggehviderne af et par omgange. Der skal lige præcist nok i til det kan hænge sammen. Det skal være en ret tør dej. Du behøver ikke at ælte den synderligt, når den først hænger sammen.
  • Del dejen i to. Den ene skal lige være 10% større end den anden, men det er ikke noget du behøver at måle på. Rul den ud til en aflang sag på cirka 1cm i tykkelsen, så det passer til fisken.
  • Læg saltdejen på bagepapir. Kom urter på dejen og så fisken, mere urt nu. Pensel kanterne med sammenpisket æggeblomme (tilsæt fx 1 spsk mælk til det, så den er nemmere at pensle på) . Rul det sidste dej ud (den største af dem) og læg det over. Pres det godt sammen og trim kanterne.
  • Pensel dejen med æggeblommen og lav nu fiskeskæl med bagenden af en udstikker eller en tyl.
  • Bag 30 minutter ved 180 grader varmluft. Lad den trække 10-15 minutter.
  • Fjern toppen af dejen og høst de spisendes imponerede blikke. Træk forsigtigt skindet af fisken og løft kødet fra benet. Nyd saftigt kød.