Go Back

Stegt andebryst med ferskner

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2 stk andebrystfiletter ca 450g samlet
  • 10 stk timiankviste
  • 3 stk ferskner
  • 6 cl Cognac (alternativt hvidvin)
  • 1,5 d fond Helst kalv, kylling eller and.
  • 25 g smør

Sådan gør du

  • Hvis du har tiden til det, så tag anden fra køl en time før tilberedning.
  • Rids skindet på anden og fjern sølvscenen, som sidder under anden (hvis muligt). Gnid godt med salt ind i skindet.
  • Flæk fersknerne og fjern stenen. Overhæld med kogende vand og træk skindet af.
  • Læg anden på en kold pande og tænd for mellemhøj varme. Lad anden stege 7-10 minutter på skindsiden og derefter vend og steg 3-4 minutter på kødsiden.
  • Når anden har smidt noget fedt, kommes timian ved. Kom fersknerne ved cirka samtidig med timian. De skal stege 7-8 minutter. Læg dem med skæresiden ned, så de karamelliserer der. Men værk opmærksom for hvis de er meget modne, karamelliserer de hurtigt.
  • Tag and og ferskener fra panden. Kom alkohol på og lad det koge ind. Du behøver ikke at stikke ild til det. Derefter fonden, som lige simrer et par minutter.
  • Sluk for varmen og pisk koldt smør i. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt syre i form af citron eller eddike.
  • Skær anden ud i skiver og server med fersken, dyppe dyppe sauce, brød og salat.