Go Back

Ærter ala francaise

Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 125 g bacon
  • 1 stk gulerod
  • 125 g perleløg
  • 2,5 dl hønsebouillon
  • 300 g ærter
  • 125 g smør
  • 1 stk hjertesalat

Sådan gør du

  • Hvis du har friskbælgede ærter, så tag bælgene og hak dem groft. Kom dem i en gryde sammen med cirka 4dl hønsebouillon. Bring i kog, simmer 1-2 minutter, sluk for varmen og lad dem trække sammen med bælgene i 15 minutter. Grunden til at der er mere bouillon her end i opskriften er, at jeg synes man mister lidt, når man koger den op. Ender du med at have 3dl i stedet for, så bruger du bare det.
  • Skær bacon i tynde stave/tern og steg på panden med en smule olie, blot til det begynder at tage farve. Det skal ikke være sprødt sprødt.
  • Tilsæt tynde stave af gulerod og pillede perleløg. Nu kan du få gode friske perleløg, men i en snæver vending kan du bruge frosne eller fra glas. Alternativt små løg som deles i kvarte. De skal snurre med til at løgene begynder at blive klare.
  • Kom bouillon på og vent til den begynder at boble. Så skal ærterne i og blot have et minut eller to. Skru lidt ned for varmen og kom smørret i. Når det er smeltet og indarbejdet i retten, krydrer du med salt og peber. Eventuelt en smule citronsaft.
  • 1 minut før servering vendes plukkede, halverede salatblade i. De skal blot vendes i og tilberedes let. Der skal stadig være en smule knas og friskhed i dem.
  • Server med det samme.