Go Back

Boeuf Bourguignin

Forb. tid30 min
Tilb. tid2 t 15 min
Samlet tid2 t
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 800-1000 g Oksetykkam
  • 4 stk laurbærblade
  • 8 stk timiankviste
  • 5 dl rødvin (så er der nemlig lige et par glas tilbage i flasken)
  • 1 dl hvedemel
  • 200 g tørsaltet bacon
  • 2 stk løg
  • 3 stk gulerødder Ikke så store, så ellers kun to,
  • 5 dl oksefond
  • 200 g champignon
  • 200 g perleløg
  • 2 spsk sukker

Sådan gør du

Dagen før

  • Skær kødet i tern af 2,5x2,5cm.
  • Kom i en beholder sammen med rødvin, timian og laurbær. Sæt på køl og lad det marinere til dagen efter.

På dagen

  • Sigt væsk fra kødet og pil urterne op. Sørg for at dræne kødet godt..
  • Vend kødet i mel krydret med salt og peber.
  • Brun kødet grundigt i en gryden med olie. Gør det eventuelt af to omgange. Tag kødet op.
  • Tilsæt lidt olie og steg nu løgstrimler, bacon og gulerødder en smule. Returner kødet.
  • Kom vin, krydderirter og oksefond på. Lad det simre i 1,5 time.
  • På en pande steges champignon i en blanding af smør og olie. Når de har taget let farve kommes perleløgene ved. Når de er varmet igennem drysses sukkeret over. Lad det karamellisere let. Kom hele blandingen op til kødet. Simmer endnu en halv time.
  • Smag saucen til med salt og peber. Dette skal gøres til sidst. Eventuelt også en smule eddike for at give friskhed.
  • Server med mos eller godt brød.