Go Back

Forb. tid10 min
Tilb. tid18 min
Samlet tid28 min
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 60 ml vand
  • 50 g smør
  • 10 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 65 g mel
  • 2 æg
  • 100 g comté

Sådan gør du

  • kom vand, smør, sukker og salt i en gryde. Bring i kog.
  • Tilsæt melet og rør godt rundt. Lad det stege godt af et par minutter, mens der konstant røres. Sluk for varmen og lad opbagningen køle en smule.
  • Kom i en røremaskine (eller brug mullerne ved at gøre det manuelt). Rør æggene sammen og tilsæt dem af et par omgange. Dejen vil "skille", men hurtigt samle sig, når der røres. Tilsæt til slut halvdelen af den revne comté og kom i en sprøjtepose med tyl.
  • Sæt toppe på en bageplade. de skal være sådan kyskagestørrelse. Fordel den sidste ost over dem.
  • Forvarm ovnen til 215grader varmluft. Sæt dem i ovnen og skru ned til 200. Bag cirka 14-18 minutter afhængig af størrelsen. De skal have taget farve. Pas på med at åbne lågen undervejs, da de kan kollapse, hvis de ikke er gennembagt. Skal de fyldes med creme, betyder det mindre at de får et minut for meget.
  • Nyd med et glas vin eller en cocktail - men aller vigtigst sammen med gode mennesker.