Go Back

Klassisk rørt tatar

Forb. tid20 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 400 g okseinderlår
  • 3 stk æggeblommer
  • 1 tsk dijon sennep
  • 3 spsk olie
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 tsk grov sennep
  • 2 spsk kapers
  • 1,5 spsk Cognac
  • Tabasco Efter behag

Herudover

  • Bitre salater (Her mizuna og radicchio)
  • Pommes frites

Sådan gør du

  • Skær kødet i helt små tern. Så fint som muligt. Det er en god idé at være en smule struktureret, når man arbejder sig fremad, så du sikrer at du gør det lidt ensartet.
  • Rør æggeblommer, dijonsennep, tomatpuré, salt og peber sammen. Tilsæt olien af et par omgange. Derefter grov sennep, finthakkede kapers og skalotteløg. Smag til med tabasco og cognac. Vend kødet heri. Smag til igen.
  • Fordel på tallerkner og brug eventuelt en udstikker til at gøre det lidt ensartet. Det er slet ikke nødvendigt.
  • Top med de bitre salater. Suppler eventuelt op med lidt urter, tomater og radisser. Server med pommes frites på siden.