Go Back

Spicy soba-nudel salat.

Forb. tid15 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid25 min
Ret: Salat
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Dressing

  • 2 spsk peanutbutter
  • 2 spsk tahin
  • 3 spsk soya
  • 2 spsk limesaft
  • 1 tsk tabasco
  • ¼ fed hvidløg

Salat

  • 250 g tørrede boghvedenudler (soba)
  • 200 g spidskål (rødt)
  • 2 stk avocado
  • 0,5 stk agurk
  • 2 stk store gulerødder
  • 10 stk radiser
  • 2 spsk sesam
  • Frisk koriander
  • spirer eller karse Her en chilikarse.

Sådan gør du

  • Rør peanutbutter, tahin, soya og limesaft sammen. Juster eventuelt konsistensen med en smule vand.
  • Riv hvidløget i med et meget fint rivejern. Smag til med tabasco, salt og eventuelt mere limesaft. Lad dressingen trække 10 minutter.
  • Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Sigt vandet fra og læg dem i isvand for at stoppe kogningen. Blot et minut eller to.
  • Tag dem op og vend sammen med kål og gulerødder i tynde strimler. Vend med dressingen og placer i skåle.
  • Top med avocadotern, radisser i tynde skiver, agurk i halverede skiver. Slut af med frisk koriander, spirer og sesam.