Go Back

Bouillabaise

Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Rouille

  • 2-3 skiver daggammel baguette
  • 2 spsk vand
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 tsk cayenne peber
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl olivenolie
  • 1 citron

Bouillabaise

  • 1 porre
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 fennikel
  • 1 gulerod
  • 500 g ben fra hvid fisk som du skal bruge senere, jomfruhummer skaller eller lignende
  • 2 spsk tomatpuré
  • 0,5 dl pastis eller cognac
  • 3 laurbærblade
  • 0,5 g saffran
  • 1,5 liter let fiskebouillon
  • 400 g kartofler
  • 500 g blåmusliner
  • 400 g mørksej filet evt blot sej, lange, torsk eller laks
  • 4 hele jomfruhummer
  • 8 kammuslinger

Sådan gør du

Rouille

  • I en morter (eller minihakker) opblødes med vandet.
  • Mortes sammen med hvidløg og krydderier til det er en ensartet masse. Kom olien i tynd stråle og arbejd det i. Jo mere olie, jo tykkere rouille.
  • Smag til med citronsaft.

Bouillabaise

  • Svits grofthakkede porre, løg, hvidløg, fennikel og gulerod i en smule olivenolie.
  • Kom tomatpuré, fiskeben og skaller på. Steg dem godt af. Kom pastis på og sæt ild til det. (husk at slukke emhætten når du flamberer). Skulle du ikke være tryg ved at flambere, kan du bare lade det koge væk.
  • Kom safran og laurbærblade på sammen med bouillonen. Lad den simre en halv time. Sluk for varmen og lad den så trække en halv time før den sigtes igennem et klæde.
  • Returner til en gryde og smag til med salt, peber og eventuelt en smule citronsaft.
  • Kom kartoflerne i, lad det simre 10 minutter eller til kartoflerne giver første tegn på at være møre.
  • Kom blåmuslinger,fisk i tern af 3x3cm og jomfruhummer på. Læg låg på gryden og lad det forsigtigt varme igennem 3-4 minutter til muslingerne har åbnet sig.
  • I mellemtiden steges kammuslingerne i olie 1-2 minutter på hver side i varm olie på en pande.
  • Arranger nu fisk, skaldyr og kartofler i skåle. Hæld den varme suppe over. Garner eventuelt med en smule persille. Server med brød og rouille.