Go Back

Bønneragout med confiteret and.

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 100 g tørsaltet bacon
  • 2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk stor aubergine i grove tern
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 dåser borlotti bønner
  • 4 stk laurbærblade
  • 2 spsk finthakket persille
  • 1 spsk finthakket rosmarin
  • 1 spsk finthakket salvie
  • 4 stk confiterede andelår
  • 3 spsk rasp
  • 2 spsk andefedt (eller olie, men andefedtet kommer jo tit sammen med de confiterede lår)
  • gremolata

Sådan gør du

  • Kom bacontern i gryden. Steg til det begynder at tage lidt farve. Kom så aubergine, løg og hvidløg på. Svits til de er glasklare.
  • Kom tomatpuré på og rist det godt af. Herefter tomaterne. Lad dem simre 10 minutter.
  • Kom drænede bønner, krydderurter, salt og peber på. Lad det simre endnu cirka 20 minutter.
  • Kom over i et ovnfast fad eller eller lad det blive i gryden, hvis den kan klare en tur i ovnen. Kom andelårene i og top med rasp og fedt. Bag ved 200 grader i 30 minutter.
  • Server med en god gang gremolata på toppen, en salat på siden og godt brød.