Go Back

Forb. tid20 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid50 min
Ret: konservering, Syltning
Køkken: Konservering, Syltning
Keyword: krydderier, pærer
Antal: 2 Glas
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 kg små pærer - Fx Clara Frijs.
  • 1 liter vand
  • 1 dl æbleeddike eller hvidvinseddike
  • 600 g sukker
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk vaniljestang
  • 2 stk kanelstænger
  • 4 stk stjerneanis

Sådan gør du

  • Skræl pærerne.
  • Kom vand, sukker, eddike og krydderier i en gryde og bring i kog.
  • Tilsæt pærerne og simmer dem under låg i cirka 15-20 minutter. De skal vise tegn på at blive møre. Sluk for varmen.
  • Skold glassene og skyl i atamon (eller alkohol).
  • Kom pærerne i sammen med krydderierne. Top med syltelagen.
  • Sæt glassene i ovnen og læg låget på, men LUK det IKKE. Behold gummiringen på glasset, det kan sagtens klare det.
  • Tænd ovnen på 125 grader og varm til væsken er et sted tæt ved 90 grader. Den skal ikke koge og være over 85 grader. Så LUKKES glassene helt. Varmen slukkes i ovnen og du lader glassene køle sammen med ovnen.
  • Opbevar mørkt og køligt.