Go Back

Grillede jordbær med creme anglaise

Forb. tid30 min
Tilb. tid45 min
Ret: Dessert
Køkken: grill
Keyword: barbecue, dessert, Grill, jordbær
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Mazarin

  • 2 stk æg
  • 100 g sukker
  • 0,5 stk vaniljestang
  • 125 g marcipan
  • 2 spsk hvedemel

Creme anglaise

  • 4 stk æggeblommer
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2,5 dl fløde
  • 3 spsk sukker
  • 0,5 stk vaniljestang

Grillede og marinerede jordbær

  • 650 g jordbær
  • 0,75 dl olivenolie
  • 2 spsk balsamico
  • 4 kviste citrontimian Kan undlades
  • 1 buket hyldeblomster evt lidt ekstra til pynt
  • 2 spsk sukker
  • Urter til pynt Her spansk kørvel og skovmærke. Kan selvfølgelig undlades.

Sådan gør du

Mazarin

  • Kom æg, sukker og vaniljekorn i en skål og pisk til sukkeret er helt opløst.
  • Riv marcipanen i. Rør melet i.
  • Fordel i små runde forme. Bag ved 180 grader i cirka 10-12 minutter afhængig af højden. den skal ligepræcist have sat sig. Den må gerne være lidt klæg. Lad den køle helt af.

Creme anglaise

  • Fjern kornene fra vaniljestangen. Arbejd dem ind i en spsk sukker. Pisk blommerne luftige med vaniljesukkeret. Sukkeret skal gerne være opløst.
  • Kom mælk, fløde og det resterende sukker og vaniljestangen (den uden korn). Bring i kog og sluk for varmen. Rør lidt rundt så du er sikker på at sukkeret er opløst.
  • Hæld mælkemassen over æggeblommerne mens der piskes.
  • Returner massen til gryden. Varm nu forsigtigt op til massen er tyknet. Rør hele tiden. Når den er et par og halvfjers grader skal du tage den af blusset.
  • Kør igennem en fin sigte og køl hel af.

Jordbær.

  • Fjern toppen af jordbærrene. Kom cirka 400-450 gram i et toulouse fad. Tilføj hyldeblomster, timian, olivenolie og eddike. Vend de resterende jordbær med sukker og lad dem gerne trække minimum en time.
  • Sæt jordbærrene på grillen ved mellem varme. Er det på en gasgrill skal du skrue helt ned når det begynder at boble. Bag/grill/confiter i cirka 20-30 minutter afhængig af modenhed på jordbær og varme i grillen. Jordbærrene skal være let møre, men må også gerne have lidt bid endnu.
  • Arranger nu mazariner i bunden af tallerkner. Kom herpå confiterede jordbær og nogle af de marinerede. Top med lidt hyldeblomst og eventuelt andre urter. Server med cremen på siden.