Go Back

Forb. tid15 min
Tilb. tid2 t
Samlet tid2 t 15 min
Ret: Hovedret, one pot wonder
Keyword: gryderet, lam
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 850 g lammekød i tern
  • 3 stk løg
  • 6 fed hvidløg
  • 2 spsk revet ingefær
  • 1 rød chili
  • 2 stk grønne peberfrugter
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk muskatnød
  • 1 spsk paprika
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 stk auberginer
  • 2 dåser kikærter her: sorte.

Tilbehør

  • Frisk koriander
  • Granatæblekerner
  • Neutral yoghurt
  • Godt brød

Sådan gør du

  • Brun lammekødet grundigt af. Tag det op af gryden. Gør det gerne af flere omgange.
  • Svits strimler af løg og peberfrugt, finthakket hvidløg, ingefær og chili. Kom krydderierne og tomatpuré på og steg til du begynder at kunne dufte krydderierne.
  • Kom hakkede tomater, lammet og 4dl vand på. Lad det simre under låg i 75 minutter.
  • Flæk auberginerne i kvarte - på langs. Og steg eller grill dem til har taget godt farve på begge skæreflader. Skær dem i mindre stykker. Kom i gryden sammen med kikærterne. Simmer yderligere en halv time.
  • Smag retten til med salt, peber, lidt syre i form af enten citronsaft eller eddike. Eventuelt flere krydderier.
  • Server med tilbehøret.