Go Back

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Ret: Forret, sild, Snack
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 150 g sødmælk
  • 2 stk æg 120 gram i alt
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 7 g bagepulver
  • 75 g boghvedemel
  • 75 g hvedemel
  • 50 g smeltet brunet smør
  • Ekstra smør til stegning.

Råsyltet selleri

  • 0,25 stk knoldselleri
  • 0,5 dl æbleeddike
  • 0,5 dl æblemost
  • 1 spsk honning

Rygeost creme

  • 2 spsk creme fraiche (38% selvfølgelig)
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk rygeost
  • 1 tsk honning
  • 1 stk citron

Herudover

  • 3 stk kryddersildefiletter
  • Brøndkarse og citronverbena

Sådan gør du

  • Pisk mælk, æg, salt og sukker sammen.
  • Rør boghvedemel, hvedemel og bagepulver sammen. Sigt i æggeblandingen.
  • Rør sammen og rør det smeltede smør i. Lad dejen trække 20 minutter og kom i sprøjtepose.
  • Kom en smule smør på blinispanden. Kom dej på og bag 2-3 minutter på hver side.
  • Server med gode sager – Og i særdeleshed drikkevarer med bobler i.

Råsyltet selleri

  • Skræl selleriet og skær det papirstyndt på en mandolin
  • Giv æbleeddike, æblemost, honning og lidt salt og peber et hurtigt opkog. Kom selleriet heri og lad det trække minimum 15 minutter.

Rygeostcreme

  • Rør creme fraiche, rygeost og mayonnaise sammen. Smag til med honning, citronskal, salt og peber.
  • Top lune blinis med en smule rygeost creme, sild i tynde skiver, syltet selleri kunstfærdigt anbragt og urter.
  • Server med det samme.