Go Back

Oksekødssuppe med kål fra bunden.

Forb. tid20 min
Tilb. tid2 t 30 min
Samlet tid2 t 50 min
Ret: Suppe
Keyword: oksekød, suppe, vintermad
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 800 g oksespidsbryst
  • 2,5 liter vand
  • 2 stk løg
  • 500 g suppeurter i tern (gulerod, selleri, bladselleri eller pastinakker)
  • 5 stk laurbærblade
  • 10 kviste timian
  • 15 stk peberkorn
  • 5 stk gulerødder
  • 100 g perlebyg (gerne forkogte)
  • 1 stk lille romanesco kål (eller blomkål fx)
  • 300 g nibbet grønkål
  • 1 stk citron
  • Chili sauce
  • Pocherede æg

Sådan gør du

  • Brun spidsbrystet godt af i en smule olie. Kom vandet på og bring forsigtigt i kog. Lad det let koge 10 minutter. Skum løbende suppen af. 
  • Tilsæt løg, supperurter, laurbær, timian og peberkorn.
    Simmer cirka 2 timer. 
  • Fisk spidsbrystet op og sigt suppen.
    Tilsæt gulerødder i tern og perlebyg. Kog 10-15 minutter.
  • Pluk kødet af spidsbrystet og kasser fedtet. Kom i sammen med kålen.
  • Kom nibbet grønkål og romanesco kål i. Kog 5-7 minutter. 
    Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Server sammen med chili og pocherede æg.