Go Back

Ramen af resterne fra julen

Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Fondkogning1 t 30 min
Samlet tid35 min
Ret: Hovedret
Køkken: Japansk
Keyword: ramen, restemad, suppe
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Bouillon

  • 1-2 stk andeskrog
  • 2 stk gulerødder
  • 8 fed hvidløg
  • 2 stk løg
  • 1 spsk ingefær frisk
  • 1 håndfuld tørrede shiitake svampe
  • 2 stj stjerneanis
  • 2 l vand
  • 3-4 spsk soya
  • 1,5 spsk miso hvid
  • 1,5 spsk riseddike

Fyld

  • 250 g hvedenudler
  • 4 stk æg
  • 400 g stegt ribbensteg
  • 200 g majs
  • 300 g broccoli
  • Frisk koriander Hvis du føler for det

Sådan gør du

Bouillon

  • Skær andeskroget i mindre stykker. Halver løg, gulerødder, ingefær og hvidløg og læg på en bageplade. Sæt under grillen i ovnen ca 20 minutter, til det er godt brunet af. Hold øje med det, så det ikke brænder helt af.
  • Kom i en gryde sammen med shiitake svampe, stjerneanis og vand. Bring i kog, men skru ned til den bare simrer forsigtigt. Hvis det stødkoger kan bouillonen blive ret grumset. Lad den simre cirka 60-75 minutter.
  • Sigt suppen og smag til med soya, miso og riseddike. 

Resten

  • Pak ribbenstegen i stanniol og lun den i ovnen ved 100 grader i 30 minutter.
  • Kog æggene 7 minutter. Kom i isvand og pil dem.
  • Bring bouillonen i kog og kog nudlerne deri. Anbring dem i skåle. Blancher broccolini (eller bare broccoli) og kom i skålene sammen med halverede æg, stykker af ribbenstegen, majs og koriander.
  • Server med det samme.