Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Peberkagehus og figurer

Ret: Kage
Keyword: Jul, Julebag, Kage, Peberkage
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 300 g mørk sirup
  • 225 g mørk muscuvado sukker
  • 185 g smør
  • 2 stk æg
  • 1 stk appelsin
  • 2 spsk brunkage krydderi
  • 2 tsk kanel
  • 1 spsk natron
  • 750 g mel
  • 150 g isomalt eller bolcher

Sådan gør du

  • Smelt sirup, sukker og smør. Lad det køle en smule.
  • Pisk æggene luftige sammen med appelsinskal. Tilsæt sukker/smør blandingen. Pisk til det er arbejdet sammen.
  • Rør krydderier, natron og mel sammen. Sig ned i massen. Ælt til det er arbejdet sammen, men pas på med ikke at overælte det. Sæt massen på køl. Minimum 5 timer, helst natten over.
  • Rul dejen tyndt ud og læg den på en bageplade. Du skal bruge to stykker til tag. To til sider med vinduer og døre. To til gavle. Og så til skorstenen. Læg det på en bageplade og bag ca 5 minutter ved 180 grader. i mellemtiden smeltes isomalten og der hældes lidt i vinduerne. husk du også skal have til at samle huset. Bag endnu 5 minutter. Tag det fra ovnen og lad det køle helt af.
  • Skær pladerne lidt til, da de godt kan blive lidt skæve under bagningen. Varm isomalten op igen. Den skal bare være smeltet, ikke tage farve. Saml huset. Pas endeligt på ikke at få isomalt på fingrene, da det er møgvarmt. Når først isomalten er smeltet, kan du blot lade det stå på det varme blus, men sluk for det, så det ikke tager farve.
  • Go nuts. Pynt afmok med slik, glasur, kokos, chokolade, muslingeskaller, nødder og hvad du ellers kan finder. Husk, pynt er pænt, meget pynt er meget pænt.