Go Back

Krondyr labskovs

Forb. tid15 min
Tilb. tid1 t 45 min
Samlet tid2 t
Ret: Hovedret
Keyword: krondyr, Labskovs, simremad, vildt
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 800 g Krondyrkød Bov
  • 1,2 l vand
  • 10 stk laurbærblade
  • 1 stk stjerneanis
  • 15 stk enebær
  • 1 tsk hele peberkorn
  • 600 g pastinakker
  • 1 kg bagekartofler
  • 100 g smør
  • 3 spsk æblecidereddike

Derudover

  • 1 bakke karse lille
  • Rugbrød
  • surt

Sådan gør du

  • Skær krondyret i grove tern. Dæk det til med vandet og bring det forsigtigt i kog.
    Lad det simre svagt i 7-8 minutter. Skum det løbende af.
  • Tilsæt stjerneanis, enebær, laurbær og peberkorn. Simmer i 60 minutter.
  • Tilsæt skrællede kartofler og pastinakker i grove tern. mangler der lidt vand, så suppler op. Lad det simre 45 minutter til kartoflerne er kogt ud.
  • Tilsæt smørret og rør det godt rundt, så kartoflerne også moses.
    Smag til med salt og eddike. Specielt eddiken er vigtig. Lad retten samle sig 10 minutter.
  • Server med rugbrød, surt, karse/purløg på toppen sammen med endnu en god smørklat.