Go Back

Kylling og porre tærte - med et noget engelsk islæt.

Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst i grove tern.
  • 3 porre
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 laurbærblade
  • 4 kviste timian
  • 35 g smør
  • 2 spsk mel
  • 1 dl tør hvidvin kan erstattes af fond
  • 3 dl hønsefond
  • 1,5 dl double cream
  • Sherryeddike salt og peber
  • 1 rulle butterdej
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • I en smule olie brunes ternene af kylling af og tages af panden.
  • Herefter tilsættes smørret, fintstrimlet porre, løg og hvidløg. Sauter til det er faldet sammen.
  • Rør melet i blandingen og lad det stege med et par minutter. Det skal ikke tage farve. Så tilsættes både vin og fond. Lad det stå og boble til det er tyknet.
  • Kom kylling og double cream ved og simmer i 5-7 minutters tid. Smag til med eddike, salt og peber.
  • Dæk panden eller formen med butterdej. Lav eventuelt dekoration med overskydende butterdej. Pensel med sammenpisket æg.
  • Bag ved 180 grader i 20-25 minutter. Nyd lun eller varm.