Go Back

Skindstegt kuller med selleri og kål

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid40 min
Antal: 2 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 2 stk kullerfilet af cirka 150g hver kan erstattes af torsk, lange eller sej.
  • Salt og peber

Selleripuré

  • 0,5 knoldselleri
  • 1,5 dl fløde
  • 25 g smør
  • ca 3dl mælk
  • 1 citron

Kåltjavs

  • Salt og peber
  • 50 g hasselnødder
  • 0,5 bundt sortkål
  • 50 g smør
  • 2 spsk kapers
  • 1,5 tsk grov sennep
  • lidt citronskal og saft.
  • Urter - Det du har - Her: Syre tallerkensmækker, verbena og sennep.

Sådan gør du

  • Soigner fisken, skær små snit i skinden. krydder med salt og peber. Lad den trække 20 minutter før den skal steges.
  • Kom en smule olie på en varm pande. Steg fisken cirka 4 minutter (afhængig af tykkelsen) med skindsiden nedad. Når du kan se at varmen har arbejdet sig 80% op igennem fisken, vendes den, får et minut på kødsiden.
  • Herefter tages den af varmen og får lov til at trække 2 minutter før den kommes på tallerknen.

Selleripuré

  • Selleriet skrælles og skæres i små tern, kommes i en gryde med smør, fløde og toppes op med mælk til det lige dækker selleriet.
  • Kog ved mellem varme til selleriet er meget mørt. Sigt noget af væsken fra, blend til glat og tilsæt mælkeblandingen til konsistensen er god. Smag til med salt, peber og citronskal og saft.

Kål

  • På en tør pande ristes hasselnødderne til har taget lidt farve. Ikke meget, lidt. Tag dem af panden.
  • Kom smør på panden og lad det brune let.
  • Sauter sortkålen heri 3 minutters penge til den er faldet sammen. Herefter kommes kapers, sennep og lidt citronskal ved.Ved hasselnødderne tilbage i. Arbejd det sammen og smag til.

Det sidste

  • Læg en god gang puré i bunden. Herpå kål og godter. Slut af med fisk og masser af urter.
  • Server med det samme.