Go Back

Saltbagte løg med blåskimmelcreme.

Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t 15 min
Samlet tid1 t 25 min
Antal: 5 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Blåskimmelcreme

  • 80 g høgelund
  • 120 g creme fraiche - Minimum 38%
  • 0,5 dl fløde
  • 0,5 spsk flydende honning
  • Salt peber og en smule eddike eller citronsaft.

Bagte løg i portvin

  • 300 g salt
  • 5-6 rødløg
  • 10 stilke citrontimian
  • 3,5 dl portvin
  • 2 spsk honning
  • Sort peber

Sådan gør du

Blåskimmelcreme

  • Rør blåskimmel og creme fraiche sammen. Juster konsistensen med en smule fløde. Den skal være blød.
  • Smag til med salt, peber, lidt syre i form af eddike eller citronsaft og så honning.
  • Sæt cremen på køl minimum en time.

Bagte løg i portvin

  • Fordel en masse staniol på bordet og kom herpå salt og løg med skal osv. Top med timiankvistene. Luk godt til.
  • Bag løgene i 75 minutter ved 180 grader. Er løgene meget store, lidt længere. Meget små, lidt kortere.
  • Lad dem køle og tag så den yderste skal af, så du har et næsten glasklart løg. Pas på med at fjerne så meget af bunden, da de så ellers kan falde fra hinanden.
  • Kom portvinen i en gryde og kog den ned til du blot har cirka 1dl tilbage. Kom friskkværnet sort peber og honning heri og lad det bruse let op.
  • Kom løgene i portvinen og lad dem glasere i den. Lun forsigtigt igennem hvis de er køleskabskolde. De skal ikke være brændende, bare ikke iskolde.
  • Kom løgene på en tallerken med en smule creme på siden. Server lidt af portvinen ved løget og top det op med en smule citrontimian, hvis du har lidt til over.