Go Back

Svinebryst med linser og kål - one pot wonder.

Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t 15 min
Samlet tid1 t 25 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1200-1300 g ribbenssteg inkl svær og ben
  • 4 små løg
  • 3 gulerødder
  • 4 fed hvidløg
  • 800 dl hønsefond
  • 1 spsk grov sennep
  • 1 bouqette garni bundet med rosmarin timian og laurbærblade (brug de urter du har)
  • 2 porrer
  • 300 g puy linser
  • salt og peber
  • 25 g smør
  • 1/4 lille savoykål

Sådan gør du

  • Svinebrystet skæres ud og krydres med salt og peber. Brun det kraftigt af i en smule olie. Der er ikke behov for så meget olie, da de slipper en del fedt selv.
  • Kom hvidløg, pillede og halverede løg og skiver af gulerød ved.
  • Kom fond på sammen med bouquetten + sennep og simmer i cirka 45 minutter.
  • Tilsæt linserne sammen med porren, som er skåret i 1cm stykker. Simmer endnu 25-30 minutter. Vurder om der er nok væske ved ellers suppler op med lidt vand. Der er kraft nok i allerede nu til du sagtens kan nøjes med vand.
  • Når linserne er møre tages kødet op. Fjern også urterne. Tilsæt finthakket kål og smør. Smag til med salt og peber. Lad det simre i tre fire minutter til kålen er faldet sammen.
  • Server med godt med linser i bunden, toppet med kødet. Har du lidt urter gør det sig godt til. Det samme med en klat sennep.