Go Back

Asiatisk inspireret kalveskank med nudler og grønt

Forb. tid15 min
Tilb. tid3 t
Samlet tid3 t 15 min
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

"Kalv"

  • 1 hel kalveskank
  • 50 g ingefær
  • 2 løg
  • 1 helt fed hvidløg
  • 3 citrongræs
  • 2 "sorte" limefrugter.
  • 6 stjerneanis
  • 5 nelliker
  • 1 spsk hel sichuan peber strøget
  • 2,5 dl teriyaki
  • 3 dl vand

Til sauce osv

  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 chili
  • 2 spsk peanuts
  • Saften af 1 lime

Tilbehør

  • 350 g risnudler
  • 150 g peanuts
  • 1 bakke solsikkespirer
  • 1 agurk
  • 3 gulerødder
  • 1 chili
  • 1-2 limefrugter
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 spsk honning
  • 2 spsk olivenolie
  • Frisk koriander

Sådan gør du

  • Kalveskanken brunes grundigt af i en smule olie. Tages op af gryden.
  • Kom halverede løg, hvidløg, sorte lime, skiver af ingefær og så citrongræs - som forinden har fået godt med tæv, så de frigiver noget smag og duft. Svits det hurtigt og kom skanken tilbage sammen med stjerneanis, nelliker, peber, vand og teriyaki.
  • Giv det et godt opkog og skum det af.
  • Læg låg på og kom ovnen ved 180 grader i 3 timer. Tjek til det under vejs. Falder det allerede fra hinanden efter 2,5 time, stopper du bare der.
  • Tag kødet op af gryden og sigt alt fyldet fra. Reducer braiserlagen til cirka halvdelen.
  • Glacer kødet med godt af den indkogte lage og kom finthakket chili, peanuts og koriander over.
  • Det resterende sauce røres sammen med peanutbutter og vand til det har en lettere konsistens. Smages til med lime, salt og eventuelt peber. Klar.

Tilbehøret

  • Nudlerne tilberedes jævnfør anvisningerne på pakningen.
  • Rør en dressing af olivenolie, limesaft, sesamolie, fiskesauce og honning. Kom finthakket chili heri.
  • Skær agurk og gulerod i tynde skiver. Vend i dressingen.
  • Server nu det møre kalvekød på først nudler, lidt sauce, marineret grønt, spirer og peanuts. Top med frisk koriander.