Go Back

Victoria Sponge

Forb. tid10 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid45 min
Antal: 8 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

kage

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 200 g mel
  • 2 tsk bagepulver

Smørcreme

  • 175 g blødt smør
  • 250 g flormelis
  • 1 vaniljestang

Herudover

  • 150-200 g marmelade
  • 1 spsk flormelis til toppen

Sådan gør du

Bundene

  • smør, vaniljesukker og sukker piskes til det er let og fluffy.
  • Æggene piskes i et efter et. Pisk til de er helt indarbejdet i dejen.
  • Mål mel og bagepulver af og rør det sammen. Sigt i kagen og fold det sammen.
  • Kom dejen i en smurt springform og bag ved 180 grader til dejen ikke længere sidder fast, når du stikker noget i den. Det tager et sted mellem 30 og 40 minutter (afhængig af tykkelsen).
  • Lad bunden køle før den delen.

Smørcreme

  • Pisk smørret sammen med vaniljekorn til det er luftigt.
  • Pisk flormelis i - gør det af etaper.

Samling

  • Smør smørcremen på bundene. Top med marmelade (og i det her tilfælde også henkogte stikkelsbær).
  • Sæt kagen sammen og drys med flormelis over.