Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Mac'n'cheese - den helt greasy, men nemme.

Forb. tid10 min
Tilb. tid35 min
Samlet tid45 min
Antal: 4 -6 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 300 g suppehorn eller anden lille pastatype.
  • 25 g smør
  • 2 spsk mel
  • 3 dl hønsefond
  • 4 dl mælk
  • 1,5 dl fløde her double cream for at gøre den ekstra greasy
  • 1,5 tsk sennepsmel
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 spsk finthakket frisk timian
  • Salt og peber
  • 300 g revet ost
  • 3 spsk rasp
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 kugle mozzarella

Sådan gør du

  • Pastaen koges efter anvisningen på pakken og siges.
  • Smørret smeltes og melet kommes i. Lad det samle sig og varme en smule uden rigtigt at tage farve.
  • Kom hønsefonden på og kog til det har samlet sig. Så mælken og til sidst fløden. Sørg for at røre godt rundt. Du skal ende op med en forholdsvis tyk konsistens, så lad det simre indtil du har det.
  • Smag til med sennepspulver, timian, røget paprika, salt og peber.
  • skru helt ned for varmen og rør osten i indtil den er smeltet. Så vendes pastaen i.
  • Kom i en smurt form eller forme.
  • Drys med rasp over og drisl med olivenolie. Slut af med tynde skiver mozzarella på toppen.
  • Bag 30 minutter ved 200 grader - Eller indtil osten har taget farve.
  • Spis med det samme.