Go Back

Tagine med oksekød og aubergine

Forb. tid15 min
Tilb. tid2 t
Samlet tid2 t 15 min
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 kg oksetykkam i grove tern
  • 3 løg
  • 2 snack pebre
  • 4 fed hvidløg
  • 4 to mater
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk stødt ingefær
  • Skal af 1 syltet citron indmaden kan godt være lidt for salt
  • 1 liter vand
  • 100 g mandler
  • 100 g+50g rosiner jeg brugte nogle store gule, bare brug de normale eller erstat dem med tørrede abrikoser
  • 1 stor aubergine
  • Frisk koriander
  • 50 g usaltede pistacier

Sådan gør du

  • Brun oksekødet grundigt af i en varm gryde med olie. Kom grove tern af løg, hvidløg og snackpebre og citronskal ved. Lad det stege en smule til løgene er klare.
  • Kom tomater delt i kvarte på sammen med krydderierne og steg til de begynder at dufte lifligt.
  • Nu vand. Der skal vand på til det dækker. Her var det cirka en liter.
  • Bring i kog og lad det derefter stille braissere i en time under låg.
  • Skær auberginen i grove stykker og steg dem i lidt olie. De skal tage farve. Kom dem ved sammen med 100g rosiner (eller abrikoser) og 100g mandler. Lad det stå og hygge sig cirka 1 time til under låg. Det er færdigt når kødet er mørt. Det kan tage lidt længere. Men 2 timer samlet burde være nok.
  • Top retten med frisk koriander, pistacier og rosiner. Jeg havde faktisk også købt granatæbler, som den skulle toppes med. Men det glemte jeg.