Go Back

Rødbedegravad torsk - I mere end godt selskab.

Forb. tid15 min
Samlet tid15 min
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Torsk

  • 350 g torskeloin
  • 1 rødbede
  • 1 spsk dildspidser
  • 3 spsk groft salt
  • 1,5 spsk sukker
  • 6 cl gammel dansk

Herudover

  • 0,5 frisee salat
  • 1,5 dl creme fraiche 38%
  • 1 lille glas balsamico perler - Kan købes færdige men erstat eventuelt bare med en smule god balsamico.
  • 0,25 blomkål
  • Olivenolie
  • Rød skovsyre
  • Kørvel

Sådan gør du

  • Fjern skindet fra torsken. Sikr dig at der ikke er nogle ben i. Læg den i et passende fad.
  • Giv rødbeden og bland med dildspidser, salt og sukker. Fordel blandingen både over og under torsken. Drisl med Gammel Dansk. Film torsken og sæt den på frost i mellem 12-20 timer.
  • Tag torsken fra frost og lad den tø forsigtigt på køl - brug minimum 12 timer på den, så den kan arbejde færdigt.
  • Fjern overskydende rødbeder og skyl under den kolde hane.
  • Skær tynde skiver og anret på tallerknerne.
  • Sæt små dupper af creme fraiche og top med balsamicoperler, plukket frisee og blomkål skåret tyndt på mandolinen.
  • Afslut med en smule olie, salt, peber og urter i form af kørvel og skovsyre.