Go Back

kalvelabskovs

Forb. tid10 min
Tilb. tid2 t 30 min
Samlet tid2 t 40 min
Antal: 6 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 kg kalvekød i grove tern her 800g bov og 200g kalvebacon
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 laurbærblade
  • 1 spsk sennepskorn
  • 4 nelliker
  • 20 sorte peberkorn
  • 800 g melede kartofler
  • 400 g gulebeder og eventuelt knoldselleri.
  • 100 g smør
  • 3 spsk æble eddike cirka

Sådan gør du

  • Kød og bacon skæres i grove tern og komme i en stor gryde. Dæk til med koldt vand og sørg for vandet står cirka 3-4cm over kødet.
  • Varm forsigtigt op til det koger og lad det simre 10 minutter, mens du skummer urenhederne væk.
  • Tilsæt løgene, skåret i strimler, finthakket hvidløg, laurbær, sennepskorn, nelliker og og peberkorn. Lad det simre under låg i cirka 1,5 time. Kødet skal være mørt, men ikke være kogt helt i smadder.
  • Tilsæt tern af kartoffel og diverse andre rodfrugter. Lad det simre cirka endnu en time. Kartoflerne skal være så møre, at de går fra hinanden når du rører i retten. Retten skulle gerne være nogenlunde jævn nu, så det ikke er rent vand. Eller lad det koge lidt ind uden låg.
  • Tilsæt smørret og smag til med salt, eddike og peber.
  • Server med purløg på toppen og rødbeder, sennep og rugbrød på siden