Go Back

Banankage med chokoladeganache. Uimodståligt svampet - Og nem.

Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid50 min
Antal: 1 kage.
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 4 æg
  • 200 g mørk muscovado sukker
  • 1 vaniljestang
  • 125 g smør
  • 3 bananer
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1,5 dl fløde
  • 125 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Æggene piskes luftige sammen med sukker og vaniljekorn. Sukkeret skal helt opløses. Det tager måske 5 minutter.
  • Brun smørret i mellemtiden og lad det køle en smule. Kom det i.
  • Mos bananerne og vend i. Nu skal der ikke PISKES længere, nu skal der vendes.
  • Rør mel, bagepulver og kardemomme sammen og sig i massen. Vend.
  • Kom kagen i en smurt form og bag den ved 180 grader. Mærk efter med en pind, når den kommer op "ren" er kagen færdig. Min skulle have cirka 40 minutter.
  • Lad kagen køle.
  • Bring fløden i kog. Sluk og kom chokoladen i. Rør til den er smeltet og har opløst sig selv. Lad den eventuelt køle let, så den sætter sig en smule.
  • Hæld ganachen over kagen. Prøv at vente lidt med at spise den til ganachen har sat sig.
  • *Overskydende ganache kan samles op og kommes i en prøjtepose. Når den har sat sig let, kan du sprøjte over kagen i mønstre før at gøre den ekstra beskidt.