Go Back

Kylling i cider med svampe - Poulet au cidre.

Forb. tid10 min
Tilb. tid50 min
Samlet tid1 t
Antal: 6 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 8 kyllingelår
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g bacon i grove tern
  • 3 gulerødder
  • 7 dl tør cider
  • 8 dl hønsebouillon
  • 4 laurbærblade og urter her timian, rosmarin og persillestilke bundet til en bouqette garni.
  • ca 20-25 tørrede morkler. en god håndfuld
  • 250 g champignon
  • 1 spsk maizena
  • 2 spsk æbleeddike

Selleripuré

  • 1 knoldselleri
  • 4 fed hvidløg
  • 4 timiankviste
  • 150 g smør
  • 1 liter mælk
  • 1 øko citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • I en smule olie brunes lårene godt af og tages op.
  • Svit løg i strimler, bacon i tern og finthakket hvidløg let. Returner lårene sammen med stykker af gulerod. Tilsæt morklerne og bouqetten.
  • Fyld først cider på og suppler med hønseboullon til det lige dækker. Bring i kog og skum urenhederne væk. Simmer i 50 minutter under låg.
  • Del champignonerne i to. Og steg dem gyldne i en kombination af smør og olie. Kom i retten efter den har simret 35 minutter.
  • Rør maizenaen ud i 2 spsk vand og tilsæt retten under omrøring. Lad det simre et par minutter og smag til med salt, peber og en smule æbleeddike.
  • Server med en smule finthakket persille på toppen.

Selleripuré - måske verdens bedste.

  • Skræl selleriet og skær det i små stykker.
  • Kom i en gryde sammen med hvidløg og timian. Top med mælk til det dækker selleriet. Læg smørret på toppen.
  • Simmer forsigtigt til selleriet er kogt helt mørt. Det tager cirka en halv time. Det passer med at du starter med at skrælle selleriet, når du har fået kyllingen op og koge.
  • Når selleriet er så mørt, at det falder fra hinanden ved et stik i det, sigtes væsken fra OG GEMMES. Kasser timian.
  • Blend selleriet sammen med cirka 1/3 af væsken og tilføj løbende mere efter behov.
  • Smag til med salt og peber. Citronskal og saft. Den har brug for ret meget syre, så hold ikke igen.
  • Varm igennem og server sammen med kyllingen.