Go Back

Krondyrgryde med enebær og bacon -

Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid35 min
Antal: 4 portioner
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 500 g skært kronhjortekød i 1cm skiver
  • 200 g bacon
  • 2 skalotteløg
  • 10 enebær
  • 2 stjerneanis
  • 5 kviste timian
  • 1 spsk grov sennep
  • 2 dl syrlig æblesaft/most
  • 1,5 dl double cream
  • Salt og peber

Pastinakmos

  • 1 kg pastinakker
  • 150 g smør
  • 1 dl double cream
  • 1 spsk sennep
  • 3 spsk æble eddike

Sådan gør du

  • Skær bacon og løg i tern, kom på en pande med en smule olie. Steg til baconet er let gyldent.
  • Tilsæt kødet og brun det hurtigt af. Tilsæt enebær, timian og sennep mens det steger.
  • Kom æblemost og fløde ved. Lad det simre i cirka 5 minutter til saucen er let reduceret. Smag til med salt, peber og æbleeddike.

pastinakmos

  • Skræl pastinakkerne og skær dem i mindre stykker.
  • Bring gryden med vand i kog og tilsæt pastinakkerne (ingen salt)
  • Kog til pastinakkerne er møre - cirka 20-25 minutter. Hæld vandet fra og tilsæt fløde og smør.
  • Lad smørret smelte og mos nu godt med et piskeris. Smag til med salt, peber og eddike.
  • Hvis mosen er lidt vandet, kan du varme den let igennem.
  • Server med din krondyr sautee, brøndkarse og syltede beder.