Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

grill kylling danois - rotisseriekylling med et twist.

Forb. tid10 min
Tilb. tid1 t 15 min
Samlet tid1 t 25 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 2 håndfulde kruspersille
  • 800 g kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

rabarberchutney

  • 500 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 dl lagereddike
  • 1 spsk sennepsfrø
  • 2 stjerneanis
  • 4 laurbærblade
  • 20 peberkorn
  • 0,5 tsk hele korianderfrø
  • 3 kryddernelliker
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 "tommel" ingefær
  • 1 chili
  • Evt en smule maizena

Marineret grillet agurk

  • 1 agurk
  • 1 citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk finthakket dild

Grøn salat

  • 3 håndfulde feldsalat
  • 1 skalotteløg
  • 3 grønne asparges
  • 2 spsk ristede pinjekerner
  • Olivenolie citronsaft, salt og peber.

Sådan gør du

  • Krydder kyllingen grundigt indvendigt med salt og peber. Fyld kyllingen med kruspersille og snør den efter bedste evne. (Som du kan se, kræver det ikke mange bondage evner)
  • Sæt kyllingen på spydet og grill cirka 60 minutter ved indirekte varme. Herefter 10-15 ved direkte.
  • Lad den trække 10 minutter før den deles i mindre stykker.
  • Samtidig med kyllingen klargøres, skrubbes kartoflerne og vendes med olie, salt og peber.
  • Sæt kartoflerne under kyllingen hele turen.

Rabarber chutney

  • Rens rabarber og skær dem i mindre stykker.
  • Svits tern af skalotteløgene, ingefær og hvidløgi en smule olie. Tilsæt krydderierne og steg til "du kan dufte dem".
  • Kom sukker og vand på og kog det godt igennem.Tilsæt halvdelen af rabarberne og lad det koge cirka 15 minutter til de er kogt godt ud. Kom de sidste ved og simmer to minutter. De skal blot mørne let.
  • Smag til med ekstra eddike og sukker afhængig af hvor sur du gerne vil have den.
  • Hvis du synes den er for tynd, kan du jævne den en smule med lidt maizena rørt ud i koldt vand. Husk den så skal koges igennem efter det er tilsat, for der ikke er smag af stivelse tilbage.

Agurksalat'ish

  • flæk agurken og grill den godt på begge sider.
  • Skær i mindre stykker/skiver og vend med dild, salt, peber, citronsaft og skal og til sidst olivenolie. Lad det gerne trække et kvarters tid minimum

Salat

  • Arranger salaten i bunden af en skål eller et fad. Kom herpå finthakket skalotteløg og asparges.
  • Top med pinjekerner, olivenolie, citronsaft, salt og peber.
  • Feldsalat er ret skrøbelig, så vend med at dresse den til sidste øjeblik.