Go Back

Forb. tid15 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid30 min
Ret: Kage
Keyword: KAGE KAGE KAGE, roulade
Antal: 1 Roulade
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 4 stk æg
  • 150 g sukker

Vaniljebund-del

  • 0,5 tsk vaniljepulver (Gang med 2, hvis du kun vil lave en farve)
  • 50 g hvedemel (Gang med 2, hvis du kun vil lave en farve)

Kakaobunde-del

  • 45 g hvedemel (Gang med 2, hvis du kun vil lave en farve)
  • 10 g kakao (Gang med 2, hvis du kun vil lave en farve)

Herudover

  • 4 dl fløde
  • 200 g solbærsyltetøj
  • Skovsyre
  • Violer

Sådan gør du

  • Vej æggene og sukkeret. Mængden er ret vigtig senere, da du skal dele det i to lige store dele. Hvis du ikke deler dem lige, kan det godt ændre konsistenserne i bundene.
  • Pisk æg og sukker til en næsten hvid og stiv æggesnaps. Det er vigtigt at den er luftig og lækker. Del den lige i to skåle.
  • Sigt hvedemel og kakao i den. FOLD sammen. Sigt vaniljepulver og hvedemel i den anden.
  • Fordel på en bageplade med bagepapir. Du vælger selv om du vil kaste dig ud i et mønster eller ej. Den side som er op ad på pladen, vil også være den du ser. Bag med det samme ved 185 grader varmluft til de begynder at blive gyldne på toppen. ca 12 minutter.
  • Strø en smule sukker på et stykke bagepapir. Vend bunden ud herpå, så den del som var øverst kommer til at ligge ned mod sukkeret. Rul nu forsigtig bagepapiret af (det som har været med i ovnen. Rul dejen (som en roulade uden fyld) om bagepapiret, så det får "formen". Lad den køle af. Dette er med til modvirke at kagen sprækker.
  • Trim kanterne af kagebunden, så den bliver pænt firkantet. Smør den kølede bund med cirka halvdelen af syltetøjet. Pisk fløden stiv og kom det resterende syltetøj heri.
  • Fordel størstedelen af solbærfløden på kagen. Rul nu til roulade. Sørg for at "åbeningen" er ned af. Det er pænest. Sprøjt resten af fløden på toppen. Pynt med syre, violer eller fx friske bær, hvis de er til at opdrive.
  • Lad gerne kagen sætte sig en times tid på køl før den indtages. Hvis du kan vente så lang tid.