Udskriv

Forb. tid5 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid15 min
Ret: Snack
Forfatter: Thomas

Ingredienser

Fjordrejer

  • 150 g hele fjordrejer
  • 1,5 spsk durummel
  • 1,5 tsk røget paprika
  • 1 tsk fint salt
  • flagesalt

Aioli

  • 1 stk æg
  • 1 tsk sennep
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 stk citron
  • 1,5 dl rapsolie

Sådan gør du

  • Skyl fjordrejerne grundigt og tør dem i et klæde.
  • Rør mel, salt, peber, røget paprika sammen og vend rejerne i det.
  • Bring olie op til cirka 160 grader. Steg rejerne 2-3 minutter indtil de er gyldne. Steg af 3-4 omgange, så olien ikke bliver for kold. Læg på fedtsugende paoir og drys med lidt salt og røget paprika. Server med det samme.

Aioli

  • I et højt stavblenderglas kommes et helt æg, 1 spsk citronsaft, lethakket hvidløg, sennep, salt og peber. 
  • Sæt stavblenderen ned i glasset - UDEN AT TÆNDE - og hæld forsigtigt alt olien over. Tænd stavblenderen og kør til det er blevet hvidt omkring kniven. Løft forsigtigt stavblenderen op mens der blendes. 
  • Vupti. Nu har du hvidløgsmayonnaise.Smag til med salt, peber og eventuelt lidt ekstra citronsaft.
  • Server med sprøde rejer og den resterende citron. Snackylicious.