Udskriv

Forb. tid15 min
Tilb. tid3 t
Samlet tid3 t 15 min
Ret: flæsketar
Køkken: Fransk
Keyword: restemad, Stop spild af mad
Antal: 1 stk
Forfatter: Thomas

Ingredienser

  • 350 g stegt gris (uden formeget stegeskorpe)
  • 500 g andefedt
  • 3 stk laurbærblade
  • 4 kviste timian
  • 1 stk stjerneanis
  • 10 stk peberkorn

Sådan gør du

  • Skær grisekødet i grove chunks og anbring i et ovnfast fad. 
    Hvis du ikke har tilberedt kød, kan du også bruge fersk kød (som nævnt oppe i indlægget), her skal du lige lægge cirka 20-25% til i forhold til mængden.
  • Kom andefedt på sammen med laurbær, timian, anis og peberkorn.
    Sæt i ovnen ved 115 grader. Confiter ved 115 grader i cirka 2-2,5 timer. Det afhænger lidt af hvor mørt kødet var før det kom i andebadet. Men du skal kunne mærke, at det er helt "trækbart". Hvis du bruger fersk kød, skal du lægge cirka 1,5-2 timer til. Du kan også confitere i en gryde på et blus, men jeg synes det er klart nemmest at gøre i ovnen, da du reelt set bare kan gå fra det og komme tilbage. Varmen er mere stabil, men det tager også lidt længere tid. 
  • Tag forsigtigt det møre kød op. Lad det køle til det er håndvarmt og pluk nu kødet fra hinanden og fjern store fedtklumper og brusk ved en ribbensteg. Men gør ikke meget mere ved det. Sæt på køl. Sigt fedtet for smagsgivere og kom på køl også.
  • Kom det kølede kød i en røreskål sammen med 2 spsk andefedt og kør til det er en ensartet masse. Smag til med salt, peber og eventuelt en smule syre i form af lidt citronskal. Kom i en ramakin eller postejform. Dæk til med smeltet andefedt. Dette er faktisk med til at konservere, da der ikke kommer ilt til kødet.
  • Sæt på køl og nyd når du får lyst til lidt ekstra godt. 
    PS. Andefedtet kan selvfølgelig gemmes og genbruges. Både til confitering men virker også mere end godt til at stege i blandt andet.